ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Απαγόρευση σε συμπλήρωμα διατροφής - Προωθείται ως κατάλληλο για εντατική προπόνηση

εοφ
Η απόφαση του ΕΟΦ αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας
INTIME NEWS

Στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης ενός συμπληρώματος διατροφής, στο οποίο ανιχνεύθηκε μη εγκεκριμένη ουσία, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΦ, απαγορεύεται η διακίνηση και διάθεση του συμπληρώματος διατροφής SKULL LABS CRUSHER STIM FREE με γεύση Exotic και Orange-Mango της εταιρείας FITNESS AUTHORITY Sp.z.o.o. Πολωνίας
(παραγωγός), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha-glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food).

Το προϊόν προωθείται ως «προ-προπονητικό συμπλήρωμα» το οποίο «εγγυάται πραγματική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της επίπονης άσκησης δύναμης και αντοχής».

Προμηθεύτριες εταιρείες του προϊόντος στην ελληνική αγορά εκτός από τον παραγωγό είναι και οι εταιρείες General Group EOOD, Βουλγαρίας και VM SPORT EOOD, Βουλγαρίας. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί, υποχρεούνται να το αποσύρουν. Η απόφαση του ΕΟΦ αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις