ΥΓΕΙΑ

Εξαδάκτυλος για εμπορία βρεφών: Δεν θέλουμε η χώρα μας να γίνει Ινδία - Εξαίρεση η μονάδα στα Χανιά

εμπορία βρεφών
Unsplash

Kακή εξαίρεση, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά και τις παράνομες υιοθεσίες. 

«Οι μονάδες υποβοηθούμενης παραγωγής της χώρας μας είναι σε υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο και για το λόγο αυτό προσελκύουν ενδιαφερόμενα ζευγάρια από όλο τον πλανήτη. Εδώ έχουμε μια κακή εξαίρεση και έχουμε αυτό το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας για την υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, τη Δευτέρα (14/08/2023).

«Θέλουμε να συνεχίσουν οι μονάδες μας να προσελκύουν ασθενείς για το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο και όχι για απαράδεκτες και παράνομες πρακτικές» συνέχισε ο κ. Εξαδάκτυλος. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα όπως αντίστοιχα θα πράξουν και τα πειθαρχικά όργανα των Ιατρικών Συλλόγων.

«Αναμένουμε περισσότερα στοιχεία. Τα στοιχεία τα έχει όλα η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές. Αυτά τα οποία ακούμε είναι απολύτως θλιβερά και πολύ κακά πράγματα, για να το πούμε έτσι απλά και περιμένουμε να δούμε πώς αυτά θα τεκμηριωθούν. Ασφαλώς θα δράσουμε όλοι, το παρακολουθούμε όλοι» ανέφερε.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να διακρινόμαστε διεθνώς. Δεν θέλουμε να διολισθήσουμε σε κακές πρακτικές. Δεν θέλουμε η χώρα μας να γίνει Ινδία, που διαφημίζει μήτρες διαθέσιμες σε οποιοδήποτε πλούσιο ζευγάρι του πλανήτη. Θέλουμε η χώρα μας να παραμένει προορισμός υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εξαιτίας του υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου που έχουν οι Έλληνες συνάδελφοι» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση, έχουν προφυλακιστεί ήδη 4 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, παύθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νίκος Βραχνής.

Σχετικές ειδήσεις