ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Σοκαριστικές μαρτυρίες για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών - Τουλάχιστον 300 τα θύματα

Χανιά: Σοκαριστικές μαρτυρίες για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών - Τουλάχιστον 300 τα θύματα

Για την υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες και τη «βιομηχανοποίηση γεννήσεων» στα Χανιά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 9 βασικοί συνεργάτες γνωστού κέντρου γονιμοποίησης

Πάνω από 300 είναι τα θύματα του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στην Κρήτη. Μάλιστα, το Σάββατο, 12 Αυγούστου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία.

Για την υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες και τη «βιομηχανοποίηση γεννήσεων» στα Χανιά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 9 βασικοί συνεργάτες γνωστού κέντρου γονιμοποίησης, οι οποίοι μετά από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, φαίνεται πως είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δράση και ρόλους μεταξύ των μελών της. Μάλιστα, οι 9 συλληφθέντες σήμερα, Κυριακή, απολογούνται στον ανακριτή.

Από την ημέρα της αποκάλυψης μέχρι και σήμερα πολλά είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και «καίνε» τους εννέα συλληφθέντες, αλλά κυρίως τον φερόμενο «εγκέφαλο», ο οποίος είναι ο βασικός γυναικολόγος και ιδρυτής του κέντρου στα Χανιά.

Σοκαριστικές μαρτυρίες για το εμπόριο βρεφών στην Κρήτη

«Αποκτήσαμε το μωρό μας μέσω του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τώρα η χαρά μας έγινε αμφιβολία, φώλιασε στο μυαλό μας. Τελικά, εμείς με ποιες συνθήκες και με ποιο τρόπο αποκτήσαμε το παιδί μας;», αναφέρει μάρτυρας στη Real News της Κυριακής, η οποία είναι μόνο μία από τα θύματα της σπείρας εμπορίας βρεφών και γενετικού υλικού στα Χανιά.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε, για την ιστορία, πριν από αρκετούς μήνες, μετά τη σχετική καταγγελία και υπό άκρα μυστικότητα, ενώ διερευνάται και η πιθανή σχέση του κυκλώματος με εκείνο που εξαρθρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλά οργανωμένα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.