ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Παύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Χανιά: Παύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στο περιθώριο του σκανδάλου εμπορίας βρεφών και παρένθετων μητέρων στα Χανιά.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ο αρμόδιος Κρατικός Φορέας που εισηγείται σχετικά με τους επιστημονικούς, νομικούς, και δεοντολογικούς όρους της παροχής υπηρεσιών Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ελέγχει την τήρησή τους.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είχε έρθει στο προσκήνιο, λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε στα Χανιά.

Στο φως της δημοσιότητας η κλινική και τα σπίτια τρώγλες του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές γύρω από τον τρόπο δράσης του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών που δρούσε εδώ και δέκα χρόνια στα Χανιά υπό άκρα μυστικότητα.

Τα στόματα άνοιξαν, τα θύματα μιλάνε και η Αστυνομία έχει στα χέρια της τους εννέα συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στο κέντρο των Χανίων η κλινική που δρούσε το κύκλωμα

Σε κεντρικό σημείο των Χανίων κοντά στα ΚΤΕΛ βρίσκεται η κλινική όπου λειτουργούσε εδώ και δέκα χρόνια το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών και εξαπατούσε ζευγάρια που επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδί.