ΥΓΕΙΑ

ΕΚΕΑ: Φθινοπωρινό διήμερο αιμοδοσίας στο Σύνταγμα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου

εθελοντική αιμοδοσία
Μετά την περίοδο του καλοκαιριού παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών
INTIME NEWS

Επιστρέφοντας από τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) μας καλεί να κλείσουμε το φθινοπωριό μας ραντεβού με την εθελοντική αιμοδοσία.

Η προστασία της υγείας και της ζωής είναι το υπέρτατο αγαθό, που μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να υπηρετήσει, δίνοντας ζωή από το αίμα που κυλάει στις φλέβες του. Ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο, που είναι πολύ σημαντική για τα αποθέματα αίματος, καθώς συνήθως μετά την περίοδο του καλοκαιριού και της ξεκούρασης, παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών, γεγονός που προκαλεί άμεσες συνέπειες στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς και τους πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία.

Για τους λόγους αυτούς, το ΕΚΕΑ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, διοργανώνουν διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 14.30-19.30 , στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, και καλούν νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν σε ένα νέο κάλεσμα «ζωής» που ανανεώνεται 4 φορές τον χρόνο με σημείο αναφοράς έναν κεντρικό χώρο που έχουν αγαπήσει οι εθελοντές αιμοδότες.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνα 2132146726-716 (από Δευτέρα 4.9, καθημερινές 8.30πμ-14.30μμ).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

· Να είσαι 18-65 ετών

· Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

· Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

· Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Σχετικές ειδήσεις