ΥΓΕΙΑ

Ελπίδες για μια καλύτερη ζωή στον λήπτη της καρδιάς του 22χρονου που «έσβησε» μετά από τροχαίο

ΜΕΘ
Ο ασθενής νοσηλεύεται στην Εντατική μετά από μια τεχνικά απαιτητική επέμβαση
INTIME NEWS

Εννέα μεταμοσχεύσεις καρδιάς μέσα στο 2023 στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Η πρόσφατη δωρεά μοσχεύματος καρδιάς από νεαρό δότη ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, δίνει ελπίδες για μια καλύτερη ζωή στον λήπτη του καρδιακού μοσχεύματος.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου μετά από μια τεχνικά απαιτητική επέμβαση λόγω του προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους Καρδιοχειρουργούς του Β΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Νεκτάριο Κογεράκη, Αναπληρωτή Διευθυντή, τον Θεμιστοκλή Χαμογεωργάκη, Διευθυντή και την Αντιγόνη Κολιοπούλου, Επιμελήτρια Α’ και τους Αναισθησιολόγους Θεοφανή Αντωνίου, Συντονίστρια Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τομέα και Παναγιώτη Φτίκο, Επιμελητή Β’.

Πρόκειται για την ένατη επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς για το 2023 ενώ συνολικά το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχει πραγματοποιήσει 218 μεταμοσχεύσεις καρδιάς από την έναρξη του το 1995.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί την οικογένεια του δότη για τη δωρεά του καρδιακού μοσχεύματος, όπως και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις