ΥΓΕΙΑ

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου στον τομέα της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης

Υπουργείο Υγείας
O Καθηγητής Khaled Abdel Ghaffar και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 
Υπ. Υγ.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε την Τετάρτη (13/09/2023) με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Καθηγητή Khaled Abdel Ghaffar. 

Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα πολιτικών υγείας και, στη βάση της καλής συνεργασίας που ήδη υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της υγείας και την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση, επίσης, παρέστησαν από την ελληνική πλευρά o υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη και από την αιγυπτιακή πλευρά ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα Omar Amer Youssef, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας για τις Διεθνείς Σχέσεις Dr. Hatem Amer, όπως και στελέχη και συνεργάτες τους.

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε, επίσης, χθες επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Συγκεκριμένα, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού και του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (PPP).

Αντιπροσωπεία του υπουργείου υγείας της Αιγύπτου με επικεφαλής τον υπουργό καθ. Khaled Abdel Ghaffar, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και πραγματοποίησε σειρά συζητήσεων στρατηγικού χαρακτήρα με τη Διοίκησή του

Η συνεργασία αφορά ειδικότερα στη μεταφορά από μέρους του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας του στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών αλλά και των κορυφαίων ιατρικών τεχνολογιών του στις ήδη υπάρχουσες υποδομές της Αιγύπτου στον τομέα της υγείας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, που θα εκτείνονται απο διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες μεχρι την ανάληψη της διαχείρισης μονάδων υγειονομικής περίθαλψης και την έρευνα στον τομέα της υγείας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, υπογραμμίζει τους στρατηγικούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, δίνοντας εμφαση στην ανάπτυξη κέντρων αναφοράς (centers of excellence) στην υγεία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και την κοινή επιδίωξη στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας στην υγεία.

Σχετικές ειδήσεις