ΥΓΕΙΑ

Παύεται η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» με απόφαση Χρυσοχοΐδη

Παύεται η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» με απόφαση Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποφάσισε να παύσει τη Διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» άμεσα

Παύει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγία Όλγα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά τις καταγγελίες για τραγικές συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να παύσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου άμεσα. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει ότι το ζητούμενο ήταν να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας.

Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του».

Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο για αυτοψία βρέθηκε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες στην ψυχιατρική πτέρυγα.