ΥΓΕΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά των νοσοκομείων - Ειδική ομάδα συγκροτεί το υπουργείο Υγείας

νοσοκομείο
Με δείκτες η κατανομή των πιστώσεων
INTIME NEWS

Προϋπολογισμούς και κατανομή πιστώσεων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, θα κάνει «φύλλο και φτερό» η νέα ομάδα εργασίας που συγκροτεί το υπουργείο Υγείας

Ομάδα εργασίας με αντικείμενο την εξέταση των θεμάτων οικονομικής φύσεως των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, συστήνει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση την οποία υπογράφει η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, η ομάδα εργασίας θα συντάσσει εκθέσεις και προτάσεις για την κατανομή των πιστώσεων.

Συγκεκριμένα, η νέα ομάδα θα εξετάσει την κατανομή του υπολοίπου πιστώσεων λοιπών εξόδων του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους των νοσοκομείων. Κάθε αύξηση πίστωσης από το υπουργείο Οικονομικών, θα εξετάζεται και θα κατανέμεται από την ομάδα, με βάση λειτουργικούς, οικονομικούς και ποιοτικούς δείκτες. Επίσης, για το 2024, θα υποβάλει πρόταση κατανομής προϋπολογισμού των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας μπορεί να είναι από τρία έως είκοσι και ορίζονται με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ενώ δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

Στις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας δύναται να καλούνται στελέχη του υπουργείου Υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του, άλλων φορέων, καθώς και επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες που κρίνεται αναγκαίο λόγω συνάφειας με το έργο της Ομάδας να συμμετέχουν, προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη σε εξειδικευμένα ζητήματα που τυχόν προκύψουν.

Η θητεία της ομάδας εργασίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Σχετικές ειδήσεις