ΥΓΕΙΑ

Σε συγκέντρωση υγειονομικού υλικού για τη Γάζα προχωρά ο ΙΣΑ - Πατούλης: Θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε

Γιούσεφ Ντόρκχομ, Γιώργος Πατούλης, Φώτης Πατσουράκος
Γιούσεφ Ντόρκχομ, Γιώργος Πατούλης, Φώτης Πατσουράκος
ΙΣΑ

Συνάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη με τον πρέσβη της Παλαιστίνης. 

Με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Γιούσεφ Ντόρκχομ συναντήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδρός του και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Στη συνάντηση, την Παρασκευή (10/11/2023) συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φώτης Πατσουράκος και ο σύμβουλος Α’ της Πρεσβείας της Παλαιστίνης Ομάρ Φανούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ντόρκχομ απηύθυνε προς τον κ. Πατούλη αίτημα για τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στη συγκέντρωση και αποστολή υγειονομικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως τόνισε, μετά τον αποκλεισμό της περιοχής λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων, υπάρχει παντελής έλλειψη ακόμα και σε βασικά φάρμακα και αναλώσιμα ιατρικά είδη. Ο πρέσβης της Παλαιστίνης αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο οργάνωσης ομάδας εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων που θα μπορούσαν να μεταβούν στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια, ενώ ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συλλόγου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μετακομιδής τραυματισμένων Παλαιστινίων για θεραπεία σε ελληνικά νοσοκομεία.

Την ισχυρή βούληση του ΙΣΑ να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξέφρασε ο κ. Πατούλης τονίζοντας ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αιτούμενα υλικά, αρχής γενομένης από τα αποθέματα του Κοινωνικού Φαρμακείου του Συλλόγου, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα.

Σχετικά με το ζήτημα της αποστολής εθελοντών στην περιοχή, ο κ. Πατούλης προέκρινε το θέμα της ασφαλούς μετάβασης και παραμονής τους, προτείνοντας να οριστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια σε νοσοκομεία που θα στηθούν για την περίθαλψη τραυματιών εκτός των πεδίων σύγκρουσης. Επίσης, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι ο ΙΣΑ θα προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις με το υπουργείο Υγείας και με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς τραυματιών από τη Γάζα σε ελληνικά νοσοκομεία.

«Με τον παλαιστινιακό λαό μας ενώνει μια παραδοσιακή, βαθιά και ειλικρινής φιλία. Στην εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ανάφλεξη των πολεμικών συγκρούσεων στην πολύπαθη περιοχή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ανακούφιση των φίλων Παλαιστινίων» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Ευχή όλων μας είναι να σταματήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτός ο ανθρωποκτόνος παραλογισμός, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους, κυρίως παιδιά και γυναίκες. Διαβεβαίωσα τον κ. Ντόρκχομ ότι ως γιατροί, ως Έλληνες και πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι, είμαστε στη διάθεση του για να βοηθήσουμε όσο και με όποιον τρόπο μπορούμε».

Σχετικές ειδήσεις