ΥΓΕΙΑ

Στο ΕΚΑΒ 20 μηχανές, 8 κινητές μονάδες και 52 ασθενοφόρα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

ΕΚΑΒ
Ήδη έχουν παραληφθεί οι μηχανές και οι κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης και έχει ξεκινήσει η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων
ΙΣΑ

Οι νέες μηχανές θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. 

Για τη σημαντική συμβολή του στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ, τιμήθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13/12/2023) από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Ειδικότερα, ήδη έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ 20 μηχανές και 8 κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ έχει εξαιρετική σημασία στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του συστήματος της Δημόσιας Υγείας για τους ασθενείς. «Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΕΚΑΒ στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 ποσού 4 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 52 ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων, για τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης. «Επιπλέον, στο νέο Πρόγραμμα "ΑΤΤΙΚΗ" 2021 - 2027 έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για την προμήθεια 20 μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης», πρόσθεσε.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η σωστή λειτουργία των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το ΕΚΑΒ, προϋποθέτει όχι μόνο τον αναγκαίο εξοπλισμό αλλά και το αντίστοιχο προσωπικό. «Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση της πανδημίας της covid-19, διέθεσε μέσω του ΠΕΠ "ΑΤΤΙΚΗ" 2014 - 2020 χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΚΑΒ, με σκοπό την αύξηση της λειτουργικής ικανότητας και ανθεκτικότητάς του στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει στο ΕΚΑΒ. «Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το ΕΚΑΒ, καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι κατά είκοσι μηχανές παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι οι νέες μηχανές θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις