ΥΓΕΙΑ

Δέκα κρίσιμα ζητήματα για το ΕΣΥ στη συνάντηση Γεωργιάδη - ΕΙΝΑΠ

Υπουργείο Υγείας
Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Υγείας
Υπ. Υγ.

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ

Πολύωρη ήταν η πρώτη συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κατά την οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/01/2024) στο υπουργείο Υγείας, συμμετείχε και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Είχαμε μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, μια πολύωρη θεσμική συνάντηση με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ και την πρόεδρο του, κυρία Παγώνη. Συζητήσαμε πολλά θέματα, σε άλλα συμφωνήσαμε, σε άλλα διαφωνήσαμε, όπως είναι φυσιολογικό» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση. Διαβεβαίωσε, πάντως, πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν θα παίρνει καμία απόφαση αιφνιδιαστικά χωρίς προηγουμένως να διαβουλεύεται με τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους οποίους σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι εργάζονται υπό πραγματικά εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, οι νοσοκομειακοί γιατροί έθεσαν «δέκα πολύ σοβαρά θέματα, για τις προσλήψεις, τη χρηματοδότηση, τα νοσοκομεία πώς θα λειτουργήσουν και για το σύστημα εφημεριών».

«Πιστεύω να μπορέσουμε να βάλουμε τα νοσοκομεία σε μία τάξη, ούτως ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται άμεσα, να μην υπάρχουν προβλήματα και να βοηθήσει το Υπουργείο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και επόμενες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις