ΥΓΕΙΑ

Dentist pass: Ανοιχτή η συνέχιση του προγράμματος - Προσλήψεις οδοντιάτρων στο ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης - Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία
Πρόταση της ΕΟΟ για ανάδειξη του 2024 ως «Έτους Στοματικής Υγείας»
Υπ. Υγ.

Συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. 

Στην έναρξη μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του υπουργείου Υγείας, συμφώνησαν Άδωνις Γεωργιάδης και αντιπροσωπεία της ΕΟΟ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26/01/2024) στο υπουργείο Υγείας, την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Αθ. Δεβλιώτης, ο γενικός γραμματέας, Δ. Κήττας, ο Α΄ αντιπρόεδρος, Αθ. Υφαντής και ο ταμίας, Αν. Καλλιφατίδης.

Κοινή πεποίθηση αποτέλεσε η ανάγκη βελτίωσης της στοματικής υγείας των πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε σειρά θεμάτων, όπως η συνέχιση του προγράμματος DENTIST pass, η ολοκλήρωση της ψήφισης του νέου Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων και Λειτουργίας Οδοντιατρικών Συλλόγων, η καταγραφή και αντιμετώπιση των ελλείψεων οδοντιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας με άμεσες προσλήψεις και η ανάγκη επικαιροποίησης οδοντιατρικών επιδημιολογικών καταγραφών.

Η μόνιμη συνεργασία της Ομοσπονδίας και του υπουργείου Υγείας που συμφωνήθηκε, θα αφορά σε πρώτη φάση στην προώθηση δράσεων ανάδειξης της στοματικής υγείας στο γενικό πληθυσμό. Το πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας θα αποτελέσει η επίσημη αποδοχή της πρότασης της ΕΟΟ από τον Υπουργό για ανάδειξη του τρέχοντος έτους ως «Έτους Στοματικής Υγείας».

Τέλος, η Ομοσπονδία έκρινε ως ιδιαίτερα θετική τη στάση του κ. Γεωργιάδη στο θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων οδοντιάτρων σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της χώρας, προαναγγέλλοντας προσλήψεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις