ΥΓΕΙΑ

Διοικητές νοσοκομείων: Με φυσική παρουσία το τεστ δεξιοτήτων - Παραδείγματα από το ΑΣΕΠ

διοικητές νοσοκομείων
Οι πρώτοι 15 υποψήφιοι για κάθε θέση θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας
INTIME NEWS

Με το τεστ δεξιοτήτων προχωρά η διαδικασία για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.  

Οι υποψήφιοι για τις 152 θέσεις Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία καθώς και για τις 21 θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας θα διαγωνιστούν στο τεστ δεξιοτήτων, το οποίο θα διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το γραπτό τεστ δεξιοτήτων θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία και με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι δεξιότητες που θα ελεγχθούν σχετίζονται με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Η εξέταση θα είναι κοινή για τους υποψήφιους των θέσεων στα Νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι πρώτοι 15 υποψήφιοι για κάθε θέση θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, ενώ η βαθμολογία που θα λάβουν θα προσμετρηθεί στη συνέχεια, μαζί με τα άλλα κριτήρια που προβλέπονται στον νόμο Κεραμέως, για την κατάρτιση των πινάκων και για τις δύο προσκλήσεις.

Το πρόγραμμα της εξέτασης των υποψηφίων θα καταχωρισθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ το προσεχές διάστημα.

Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες δοκιμασιών: παραγωγικός συλλογισμός, επαγωγικός συλλογισμός και διαχείριση εργασιακών σεναρίων.

Η εξέταση για τις δύο πρώτες ενότητες, του Παραγωγικού Συλλογισμού και του Επαγωγικού Συλλογισμού, θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing - CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων.

Η εξέταση για την τρίτη ενότητα της Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων, οι οποίες θα είναι βαθμολογικά ισοδύναμες μεταξύ τους.

Παραδείγματα των ερωτήσεων της διαγωνιστικής διαδικασίας περιλαμβάνει η σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, όπως και στο παρακάτω ενημερωτικό βίντεο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού:

Σχετικές ειδήσεις