ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Εμβολιασμός και στα φαρμακεία - Αποζημίωση 5 ευρώ για τον φαρμακοποιό

φαρμακοποιός
EUROKINISSI

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» περιλαμβάνεται η δυνατότητα διενέργειας εμβολίων κατά του κορονοϊού και στα φαρμακεία της γειτονιάς. 

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται από σήμερα, Πέμπτη (07/03/2024) έως και την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν και ιδιωτικό έργο. Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης και καλύτερης επιτήρησης της νόσου Covid-19, προβλέπεται η διενέργεια εμβολίων κατά του κορονοϊού και από τους φαρμακοποιούς.

Η σχετική διάταξη αναφέρει πως «επιτρέπεται στα ιδιωτικά φαρμακεία, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους ως Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο αδειούχος φαρμακοποιός που έχει πιστοποιηθεί (...) για τη διενέργεια στα φαρμακεία εποχιακού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού στους πολίτες, να προβαίνει στη διενέργεια του συνόλου των εμβολίων σε ενηλίκους που αναφέρονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων, καθώς και στη διενέργεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού SARS – CoV – 2, το οποίο συνταγογραφείται από ιατρούς, εξαιρουμένων των ανοσοκατασταλμένων ασθενών για τα εμβόλια ζώντων εξασθενημένων ιών και των εγκύων για όλα τα εμβόλια πλην του εμβολίου της γρίπης».

Καθορίζεται, επίσης, αποζημίωση του φαρμακοποιού ποσού πέντε ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, για κάθε διενεργούμενο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ανεξαρτήτως τύπου εμβολίου. Την αποζημίωση καταβάλλει το πρόσωπο που εμβολιάζεται.

Σχετικές ειδήσεις