ΥΓΕΙΑ

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος: Ο κρίσιμος ρόλος της πρόληψης

υπουργείο υγείας
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνολική δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
ΕΚΕ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Προτάσεις για τη συνολική πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου κατέθεσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΚΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας την προηγούμενη Πέμπτη (14/03/2024), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Εταιρείας για ενημέρωση πολιτειακών παραγόντων για κύρια θέματα που αφορούν την Επιστημονική Καρδιολογική Κοινότητα. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Γ. Κοχιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής κ. Κ. Τούτουζας, ο Γραμματέας, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Σ. Σιδερής και ο Ταμίας της ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Ν. Καυκάς.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Γιώργος Κοχιαδάκης, ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνολική δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο και τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την εκπαίδευση ιατρών και εκπαιδευομένων. Στη συνέχεια κατάθεσε προτάσεις για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου τα επόμενα χρόνια και ανάδειξε τον κρίσιμο ρόλο των επιστημονικών εταιρειών -και ιδιαίτερα της ΕΚΕ- στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Τέλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, συζήτησαν με τον κ. Γεωργιάδη για το ΕΣΥ, για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, τα απογευματινά χειρουργεία και μια σειρά θεμάτων που άπτονται της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις