ΥΓΕΙΑ

ΠΑΓΝΗ: Με «λουκέτο» κινδυνεύει η Παιδοψυχιατρική Κλινική της Κρήτης

παιδιατρική κλινική
Μόνο ένας παιδοψυχίατρος έχει μείνει στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
EUROKINISSI (αρχείου)

Χωρίς αποτέλεσμα η διαδικτυακή σύσκεψη με το υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση της κλινικής. 

Η μοναδική Παιδοψυχιατρική Κλινική σε ολόκληρο το Αιγαίο, βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και κινδυνεύει με παύση της λειτουργίας της. Η συγκεκριμένη κλινική εξυπηρετεί όλη την Κρήτη και τα κοντινά νησιά με μόλις δύο γιατρούς που είχαν μείνει τα τελευταία χρόνια και δούλευαν ατέλειωτες ώρες για να καλύψουν τις ανάγκες. Η κλινική πρόσφατα έμεινε με έναν γιατρό, καθώς ο άλλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, με την πορεία προς το κλείσιμο να θεωρείται προδιαγεγραμμένη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, την Τετάρτη (03/04/2024) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη με τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, με θέμα τη στελέχωση της κλινικής με προσωπικό. Ωστόσο, δεν απέδωσε καρπούς, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

«Η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλου δεν έφερε κανένα, όπως αναμένονταν, αποτέλεσμα. Η ευθύνη του υπουργείου και των τοπικών παραγόντων είναι τεράστια. Η κοροϊδία του υπουργείου Υγειας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο, όταν μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας. Με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγειας, της ΔΥΠΕ και της διοίκησης η κλινική κλείνει», τονίζει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο κ. Βρύσαλης. Ταυτόχρονα, καλεί τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Σχετικές ειδήσεις