ΥΓΕΙΑ

Συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ για συνεργασία στην περίθαλψη και τη μελέτη διαγνωστικών τεχνικών

Υπουργείο Υγείας
Υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Uriel Buso
Υπ. Υγ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Uriel Buso, τη Δευτέρα (08/04/2024). 

Η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ βασίζεται στη Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ για τη «Συνεργασία στους Τομείς της Υγείας και της Ιατρικής», υπογεγραμμένη στην Ιερουσαλήμ στις 9 Μαρτίου 1992.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην προώθηση, συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σε τομείς όπως παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες και ψηφιακά εργαλεία, μεταδοτικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, μεταμόσχευση οργάνων και δωρεά οργάνων, ψυχική υγεία, φάρμακο και φαρμακευτική κάνναβη, προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων και της περιβαλλοντικής υγείας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να γίνει ανταλλαγή επισκέψεων εμπειρογνωμόνων με στόχο τη μελέτη σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών. Τέλος, οι δύο Υπουργοί θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη άμεσων επαφών σε κάθε σχετικό τομέα.

Σχετικές ειδήσεις