ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Διακόπτει τις συμβάσεις με 50 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση

ΕΟΠΥΥ
Οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ εντείνονται
INTIME NEWS

Διακοπή συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για 50 γιατρούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πενήντα γιατρούς οι οποίοι υπερσυνταγογραφούν εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Η σύμβαση του Οργανισμού με τους γιατρούς αυτούς θα διακοπει, ανακοίνωσε ο Υπουργός, σε συνέντευξή του την Πέμπτη (16/05/2024), στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ρ/σ REAL FM.

«Έχουμε βάλει τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία για πρώτη φορά εφαρμόζονται και έχουμε επαναφέρει τους κόφτες στη συνταγογράφηση. Βάλαμε ειδικό νόμο για να μπορούμε να ελέγξουμε την υπερσυνταγογράφηση των γιατρών και έχουμε στείλει ήδη τους πρώτους 50 γιατρούς προς διακοπή σύμβασης στον ΕΟΠΥΥ. Όλα αυτά έχουν γίνει μέσα σε 5 μήνες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία.

Από τον Ιούνιο, μάλιστα, «κλειδώνουν» τα πρωτόκολλα συνταγογράφησης, ώστε να ελέγχεται καλύτερα η δαπάνη, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, χθες, στο 5ο συνέδριο του ygeiamou.gr. «Δεν παραγγέλνει η κυβέρνηση φάρμακα. Οι γιατροί παραγγέλνουν. Εκείνοι γράφουν και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές γράφουν όχι πολύ σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Αυτή δεν είναι δική μου δουλειά, αυτή είναι δουλειά της ιατρικής κοινότητας. Όποιοι μας δίνουν θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμείς τα εφαρμόζουμε. Από την αρχή του Ιουνίου που θα είναι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όλες οι εξετάσεις σε ψηφιακή μορφή στην ΗΔΙΚΑ, θα μπορούμε να κλειδώνουμε και τα πρωτόκολλα και να ελέγχουμε καλύτερα και τη δαπάνη».

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς για τυχόν παραβάσεις, συνεχίζονται.

Σχετικές ειδήσεις