Γιατί οι άνθρωποι ήταν τόσο αδύνατοι τη δεκαετία του 1960: Διατροφολόγος εξηγεί

Μια διατροφολόγος αποκάλυψε τον λόγο που τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την δεκαετία του 1960

Το 2024 το 43% των Αμερικανών αντιμετώπιζε προβλήματα παχυρασκίας κι ενώ τη δεκαετία του 1960 το ποσοστό ήταν μόλις 13%.

Ειδικοί έχουν αποδώσει τον λόγο αυτής της τεράστιας διαφοράς, στην αυξημένη πρόσληψη υπερεπεξεργασμένων τροφών και γευμάτων με περισσότερες θερμίδες και έχουν προειδοποιήσει ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, ηπατική νόσο, υπνική άπνοια και ορισμένους καρκίνους.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr