ΥΓΕΙΑ

Αναμορφώνεται το σύστημα συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ

Αναμορφώνεται το σύστημα συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ

Νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης παρουσιάσθηκε σήμερα στον ΕΟΠΥΥ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά.

Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί πλέον να παρακολουθεί καθημερινά σε πραγματικό χρόνο όλες τις συνταγές που συνταγογραφούνται και εκτελούνται, ενώ μέχρι σήμερα είχε ενημέρωση κάθε δύο μήνες. Τα στοιχεία που θα δίνονται από την συγκεκριμένη διαδικασία είναι ο αριθμός των συνταγών που συνταγογραφούνται, το μέσο κόστος ανά συνταγή, το φαρμακείο που εκτελούνται, η δαπάνη που προκαλεί κάθε γιατρός και συνεπώς ποιος γιατρός υπερβαίνει το μέσο όριο των επισκέψεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς μετά το τέλος της παρουσίασης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επανασχεδιάζουμε τον ΕΟΠΥΥ του 2020 χτίζοντας γερές βάσεις, τον δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της Ευρώπης. Δίνουμε αξία στον ιδρώτα των ασφαλισμένων. Η παρακολούθηση της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Για να το επιτύχουμε αυτό δεν δαπανήσαμε ούτε ένα ευρώ».