ΥΓΕΙΑ

Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ

Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ

Τη δημιουργία Επιτροπής Διαχειριστικούς Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, ζήτησε ο ΙΣΑ με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρη.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΙΣΑ, στην Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων. Η επιτροπή, θα εξετάζει την διαχείριση των πόρων του Οργανισμού και τον καταμερισμό τους με ισότιμο τρόπο, ενώ παράλληλα θα δημοσιεύονται αμέσως οι αποφάσεις της και η εκτέλεση τους.

Δεδομένης της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και των γιατρών μελών του Συλλόγου, ο ΙΣΑ ζήτησε να ενημερωθεί με ποιο προϋπολογισμό ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ξεκίνησε την λειτουργία του, τι ποσοστό επιχορήγησης έχει λάβει ως σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, και εάν οι ασφαλιστικοί φορείς που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ έχουν αποδώσει τις εισφορές, όπως προβλέπεται στο νόμο.

Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία κατανεμήθηκαν τα ποσά που εισπράχθηκαν από τους ενταχθέντες φορείς, προς τους υγειονομικούς κλάδους (ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακοποιούς, ιδιωτικές κλινικές κλπ).

Καταλήγοντας, στην επιστολή σημειώνεται ότι οι απαντήσεις του ΕΟΠΥΥ θα έχουν καταλυτική σημασία για την περαιτέρω στάση του ΙΣΑ που θα συνεδριάσει στις 23/8/2012 για τις κινητοποιήσεις του κλάδου.