ΥΓΕΙΑ

Ανθρωπιστική κρίση αντί οικονομικής βλέπει ο ΙΣΑ

Ανθρωπιστική κρίση αντί οικονομικής βλέπει ο ΙΣΑ

Επιτακτική ανάγκη για ευρεία πολιτική σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν η εξυγίανση, ο εξορθολογισμός και η σωστή διαχείριση των πόρων του τομέα Υγείας, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος υγείας της χώρας, διαβλέπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Για το λόγο αυτό, ο ΙΣΑ πρότεινε συνάντηση των κομμάτων της κυβέρνησης με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ως υπευθύνου για τον ΕΟΠΥΥ, κ. Μάριο Σαλμά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ώστε να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, με δεδομένο ότι η δαπάνη της υγείας είναι ανελαστική και ότι το ιατρικό επάγγελμα οφείλει να γίνεται απρόσκοπτα μέσα από αξιοπρεπή επιβίωση των λειτουργών του .

Ο ΙΣΑ επισημαίνει πως αντιλαμβάνεται πλήρως την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όμως τονίζει πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε την μετατροπή της κρίσης από οικονομική σε ανθρωπιστική. Οι γιατροί έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας εθελοντικά τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε πολλούς ανασφάλιστους και μακροχρόνια ανέργους.