ΥΓΕΙΑ

Άρχισαν πληρωμές– καταρρέει η φαρμακευτική περίθαλψη

Άρχισαν πληρωμές– καταρρέει η φαρμακευτική περίθαλψη

Με δυο ημέρες καθυστέρηση, δόθηκε τελικά σήμερα, η εντολή από τον ΕΟΠΥΥ στην Αγροτική Τράπεζα να μεταφερθεί το υπόλοιπο της πληρωμής για τις συνταγές Μαΐου

στους λογαριασμούς των φαρμακείων που πληρώνονται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος και ο γραμματέας κ. Ηλ. Γιαννόγλου, με ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρη, επισημαίνοντας ότι με τις δηλώσεις αυτές:

· Αποκρύπτει ότι η μέχρι σήμερα και για πολλούς μήνες παροχή των φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε κεφάλαια φαρμακοποιών.

· Αποφεύγει να αναφερθεί στα χρέη των ενταγμένων Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ (350 εκ. ευρώ περίπου), προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι εξοφλώντας μέρος των τρεχουσών οφειλών Μαΐου – Ιουνίου, η υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς έχει λήξει.

· Καταπατώντας κάθε έννοια ηθικής τάξης και ενεργώντας αντισυμβατικά, προβαίνει σε επιλεκτικές πληρωμές προς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, ώστε να επιτύχει τον σκοπό του που δεν είναι άλλος από τη μη πληρωμή των φαρμακοποιών.

· Διαδίδει πληροφορίες για δήθεν πληρωμές των φαρμακοποιών και δημιουργεί σύγχυση στο κοινό.

Επιπλέον, αναφερόμενοι στην έκκληση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, περί επιπλέον δίμηνης πίστωσης από τους φαρμακοποιούς, επισημαίνουν πως ζητά από τους φαρμακοποιούς να βρουν κεφάλαια για να πιστώσουν ένα θνησιγενές μόρφωμα, ξεχνώντας τα κεφάλαια που έχουν ήδη διαθέσει.

Καταλήγοντας, σημειώνουν πως το υπουργείο Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να δηλώσουν στην Τρόικα, ότι με το ποσό που χορηγείται για φαρμακευτική δαπάνη, δεν μπορεί να υπάρξει περίθαλψη για τους Έλληνες ασφαλισμένους.