ΥΓΕΙΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ Αττικής: Καταγγέλλουν «ρουσφετολογικές» μεταθέσεις

Γιατροί ΕΟΠΥΥ Αττικής: Καταγγέλλουν «ρουσφετολογικές» μεταθέσεις

«Πυρά» κατά του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ).


Γιατροί του ΕΟΠΥΥ κατηγόρησαν την διοίκηση του Οργανισμού για αυθαίρετες μεταθέσεις γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια, από τα πολυιατρεία και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες στην κεντρική διοίκηση. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξαιρούνται από τη διαδικασία της κινητικότητας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γιατροί ΕΟΠΥΥ Αττικής μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, ζητούν μεταξύ άλλων από τη διοίκηση του Οργανισμού να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων μεταθέσεων.

«Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει όλες τις ρουσφετολογικές μεταθέσεις – αποσπάσεις Ιατρικού Προσωπικού στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έγιναν με σκοπό την εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα» τονίζεται.

Επίσης, ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το προς κατάθεση νομοσχέδιο, «το οποίο στην ουσία καταργεί τη Δωρεάν Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κλείνοντας μονάδες και απολύοντας προσωπικό».

Τέλος, καλούν όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και ζητούν τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στη βουλή, σε περίπτωση που κατατεθεί το Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Αναβολή στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ