ΥΓΕΙΑ

Και οι οδοντίατροι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης

Και οι οδοντίατροι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης

Τη συμπαράστασή της στην 4ωρη στάση εργασίας, που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, οι Ομοσπονδίες των Ιατρών ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ και άλλοι Υγειονομικοί Φορείς, δήλωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ).


Από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει οριστεί για τη μία το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, η ΕΟΟ ζητά από το υπουργείο Υγείας να κατανοήσει πρωτίστως ότι η επένδυση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι επένδυση στο μέλλον, να σταματήσει την εμπορευματοποίηση της υγείας και κατά συνέπεια και τα «χαράτσια» που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ασθενείς για επισκέψεις, φάρμακα και εξετάσεις, καθώς και να προωθηθεί εθνικός σχεδιασμός για την υγεία και την περίθαλψη του ελληνικού λαού, με προσδιορισμό του πλαισίου συμμετοχής της οδοντιατρικής στην ΠΦΥ.

Σε συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας έχει καλέσει τα μέλη του και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν να συνεχίσουν επ' αόριστον τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ και για τις μειωμένες δαπάνες για την υγεία.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ: Από τον Ιούλιο εκκρεμούν πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς