ΥΓΕΙΑ

Υπ. Υγείας: «Προεκλογικές» ανακοινώσεις για τους ανασφάλιστους...

Υπ. Υγείας: «Προεκλογικές» ανακοινώσεις για τους ανασφάλιστους...

Δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) έχουν όλοι οι πολίτες που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και παράλληλα στα νοσοκομεία θα γίνονται δεκτοί ως επείγοντα περιστατικά.


Ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, ότι η πρόσβαση στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις -όπου υπάρχει δυνατότητα- δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή. Επιπλέον, επείγοντα περιστατικά -που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ανασφάλιστου- θα γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία και το κόστος νοσηλείας θα καλύπτεται μέσω ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης, ότι έχει παραταθεί για έναν χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις του κ. Μπέζα δεν λένε κάτι καινούριο, καθώς για τα επείγοντα περιστατικά υπάρχει σχετική εγκύκλιος που υπαγορεύει να γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία. Όσο για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΠΕΔΥ, έχει ήδη εξαγγελθεί πολλές φορές και από τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι πολίτες στην προσπάθειά τους να έχουν πρόσβαση στις δομές δημόσιας υγείας μπορούν να μιλήσουν καλύτερα οι γιατροί των νοσοκομείων και οι ίδιοι οι ασθενείς. Άλλωστε, ανακοινώσεις που υπόσχονται λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα ως δια μαγείας, ελάχιστες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, μοιάζουν κάπως ύποπτες...

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Περικοπές στα επιδόματα μετακίνησης των νεφροπαθών