ΥΓΕΙΑ

Ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Γολγοθάς η εκτίμηση αναπηρίας

Ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Γολγοθάς η εκτίμηση αναπηρίας

Παρά το γεγονός ότι οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να έχουν ποσοστό αναπηρίας μέχρι και 80%, η ασθένειά τους δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στις 43 «μη αναστρέψιμες ασθένειες» που δεν χρειάζονται επανεξέταση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για να πάρουν το πενιχρό επίδομα που προβλέπει το κράτος.


Στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα 10.000 - 12.000 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, με τα χαρακτηριστικά της ασθένειας να ποικίλλουν ανά ασθενή. Λόγω της Υπουργικής Απόφασης Βρούτση, που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2013 και δεν περιλαμβάνει την πάθηση στη λίστα των 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων ασθενειών, οι πάσχοντες υποχρεώνονται σε μακρόχρονες αναμονές για επανεξετάσεις στα ΚΕΠΑ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στις 28 Μαΐου, οι πάσχοντες θα πραγματοποιήσουν αύριο συμβολική πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας την ένταξη της πάθησης στις 43 μη αναστρέψιμες ασθένειες.

Η πορεία η οποία θα ξεκινήσει από το περίπτερο του ΣΑμΣΚΠ στην Πλατεία Κοραή στις 11.00 το πρωί και θα καταλήξει στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου 29 όπου θα κατατεθεί εκ νέου το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ (ΠΟΑμΣΚΠ) με τα αιτήματα των ΑμΣΚΠ, προς την ηγεσία του Υπουργείου.

Διαβάστε επίσης:

Επισπεύδει την αξιολόγηση των γιατρών του ΠΕΔΥ ο Άδωνις

Γ.Ν Νίκαιας: Αναγκαστικές μετακινήσεις ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους

Παραμένουν ο Πειραιάς και τα νησιά χωρίς Παιδοχειρουργική Κλινική!