ΥΓΕΙΑ

Περιοδεία της Κ. Παπακώστα σε Ρόδο, Κω, Λέρο

Περιοδεία της Κ. Παπακώστα σε Ρόδο, Κω, Λέρο

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου πραγματοποίησε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Ρόδο, Κω και Λέρο, συνοδευόμενη από το νέο Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Αθανάσιο Παπαρούπα, και τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν από το Διοικητή του Νοσοκομείου, Βασίλη Παπανικόλα, όλα τα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την κοινή Διοίκηση των Νοσοκομείων Ρόδου – Κω και Καλύμνου.

Η Κατερίνα Παπακώστα, αφού ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις ενέργειες και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενη ειδικότερα στα θέματα Ψυχικής Υγείας, απάντησε σε κάθε ένα από τα ζητήματα που της τέθηκαν, τονίζοντας πως η μεταρρύθμιση στον ευαίσθητο αυτό χώρο θα πρέπει να γίνει με ανοιχτούς ορίζοντες και πως η πεμπτουσία της μεταρρύθμισης είναι η προστασία των δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η υφυπουργός επισκέφθηκε τα Τμήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής, της Μεσογειακής Αναιμίας και της Αιμοδοσίας, επιθεώρησε τους χώρους, ενημερώθηκε από τους επικεφαλής κάθε τμήματος, και έδωσε ανάλογες κατευθύνσεις, υπογραμμίζοντας πως αυτό που τώρα χρειάζεται, είναι η προώθηση και ενίσχυση της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τέλος, η υφυπουργός παρεχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στη Ρόδο με συνάντηση με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Ρόδου, Χρήστο Μαντά, επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ και αυτοψία στους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου της Ρόδου.

Διαβάστε επίσης:

Υπόσχεση Βορίδη στον ΠΙΣ για βελτιωτικές αποφάσεις