ΥΓΕΙΑ

Εθνικοί Διατροφικοί Κατάλογοι από το Ινστιτούτο Prolepsis

Εθνικοί Διατροφικοί Κατάλογοι από το Ινστιτούτο Prolepsis

Τον Εθνικό Διατροφικό οδηγό για τους υγιείς Ενήλικες (γενικό πληθυσμό ηλικίας 18-65) και τον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους παρουσίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόληψης Χρόνιων και Επαγγελματικών Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος του Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, σημείωσε ότι «βασικός στόχος των οδηγών που είναι γραμμένοι σε εύληπτη γλώσσα, είναι η αξιοποίηση των ευεργετικών στοιχείων της ελληνικής διατροφής και η προαγωγή της καλής υγείας. Η ανάγκη είναι επιτακτική, καθώς τα στοιχεία για την αύξηση της παχυσαρκίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά».

Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Δια... Τροφήν» το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.