ΥΓΕΙΑ

Μονάδα του ΠΕΔΥ στο κτήριο του Οίκου Ναύτου

Μονάδα του ΠΕΔΥ στο κτήριο του Οίκου Ναύτου

Για την ανάγκη αναβάθμισης των υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχονται στους ασφαλισμένους ναυτικούς, ειδικά μετά την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, συζήτησαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο κτήριο του Οίκου Ναύτου, κατά την οποία διαπίστωσε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί εκεί. Αναφερόμενος επίσης στην επικείμενη συγχώνευση των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι «θα περιοριστεί η σπατάλη των δύο οργανισμών» και θα μπει «τέλος στη διασπορά υπηρεσιών που υπάρχει».

Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας του ΠΕΔΥ στο κτήριο του Οίκου Ναύτου, στην οποία προβλέπεται να λειτουργήσει και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 24ωρη βάση, θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αθανάσιος Παπαρούπας, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ στο Δ.Σ του Οίκου Ναύτου, Δημήτρης Καψάνης.

Σχετικές ειδήσεις