ΥΓΕΙΑ

Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ στοίχισαν τη ζωή ενός πατέρα 4 παιδιών

Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ στοίχισαν τη ζωή ενός πατέρα 4 παιδιών

Ένας 34χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στην άσφαλτο, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου, περιμένοντας ασθενοφόρο.

Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε από το νοσοκομείου της Σάμου για το σοβαρό τροχαίο στις 18:03 της Πέμπτης. Όμως, το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού εκείνη την ώρα βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο για να παραλάβει περιστατικό αεροδιακομιδής από τη Μυτιλήνη.

Στις 18:05 ενημερώθηκε σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, ο οποίος και επικοινώνησε άμεσα στις 18:06 με τον Διοικητή της Ταξιαρχίας, ζητώντας τη συνδρομή του στρατιωτικού ασθενοφόρου.

Το στρατιωτικό ασθενοφόρο παρέλαβε δύο γιατρούς από το νοσοκομείο και ξεκίνησε στις 18:40 για την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, που απέχει περίπου 24 χιλιόμετρα.

Όταν έφτασε όμως το ασθενοφόρο, μετά από 75 λεπτά από την πρώτη κλήση στην ΕΚΑΒ, ο άνδρας ήταν νεκρός.

Ο Γ. Ραγκούσης, διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι στο νησί θα έπρεπε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα. Τα δύο οχήματα υπάρχουν, όμως δεν επαρκεί το πλήρωμα του ΕΚΑΒ για να τα επανδρώσει. Έχουν γίνει επανειλημμένως αναφορές και υπομνήματα για το μείζον αυτό πρόβλημα, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Να αναλάβει τις ευθύνες του καλεί τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου σε ανακοίνωσή του που καταγγέλλει το τραγικό συμβάν.

Σχετικές ειδήσεις