ΥΓΕΙΑ

Επέμβαση καρδιάς με τρισδιάστατο ολόγραμμα (Video)

Επέμβαση καρδιάς με τρισδιάστατο ολόγραμμα (Video)

Μια ισραηλινή εταιρεία έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή 3D ολογραφική τεχνολογία που, όπως ισχυρίζεται, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια νέα εποχή στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η εταιρεία ονομάζεται RealView Imaging LTD και μόλις ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη κλινική μελέτη, στην οποία οι χειρουργοί εφάρμοσαν τεχνικές live-action 3D ολογραμμάτων της καρδιάς ασθενών και πραγματοποίησαν άψογες επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια.

Οι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι ο χρήστης/χειρουργός μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο το τρισδιάστατο ολόγραμμα κάθε οργάνου του ασθενούς σαν εκείνα να "επιπλέουν" στον αέρα!Οι εικόνες από συμβατικές κάμερες δύο διαστάσεων (2D) δεν μπορούν να μεταφέρουν την κατάσταση του οργάνου με το τόσο ρεαλιστικό τρόπο.

Η κλινική έρευνα, η οποία έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Παίδων Scheinder στο Ισραήλ σε συνεργασία με τη Philips, περιλάμβανε οκτώ ασθενείς. Το πρωτότυπο σύστημα ονομάζεται RealView και επιτρέπει στους χειρουργούς να δουν, να "αγγίξουν" και να χειριστούν ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα της καρδιάς του ασθενούς καθώς αυτό αιωρείται μπροστά τους. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που πραγματοποιούν.

Σχετικές ειδήσεις