ΥΓΕΙΑ

Οι άμεσες πρωτοβουλίες Ρωμανιά για το ΤΣΑΥ

Οι άμεσες πρωτοβουλίες Ρωμανιά για το ΤΣΑΥ

Για τη λειτουργία του ΤΣΑΥ και ασφαλιστικά θέματα των υγειονομικών συζήτησαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, και οι πρόεδροι των δευτεροβάθμιων οργανώσεων του υγειονομικού κλάδου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη. Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ, Στάθης Τσούκαλος.

Το ΤΣΑΥ και η λειτουργία του ήταν ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνεται η στελέχωση του Ταμείου των υγειονομικών με προσωπικό, καθώς και η αξιοποίηση των συστημάτων μηχανοργάνωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του.

Ως άμεσες πρωτοβουλίες, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρουσίασε τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ), δηλαδή τη μη ένταξή του στον ΟΑΕΕ, καθώς και την κατάργηση του νόμου που κατοχυρώνει τη σύνταξη των 360 ευρώ αλλά εξαιρεί τους ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ.

Επίσης, ο κ. Ρωμανιάς δεσμεύθηκε για την κατάθεση ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία θα είναι εγγυημένη για όλους η αναλογική σύνταξη, από τη στιγμή που πληρώνονται κανονικά οι εισφορές. Όσον αφορά, τέλος, στους μονοσυνταξιούχους, προωθείται η απόδοση δύο ποσών σύνταξης αντί ενός. Τα ποσά αυτά αθροιστικά θα δίνουν το ίδιο σύνολο, έτσι ώστε η μείωση να είναι μικρότερη, αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σχετικές ειδήσεις