ΥΓΕΙΑ

Απάντηση Κουρουμπλή στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Απάντηση Κουρουμπλή στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Απάντηση για το φημολογούμενο διορισμό του καθηγητή Μιχάλη Χλέτσου, στη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, εξέδωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η συζήτηση, η οποία πυροδότησε αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρόεδρος της ΟΕΝΕΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Χρήστος Μαντάς, άνοιξε έντονα μετά από δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Χαρακτηριστική είναι η φράση του κ. Βαρνάβα, σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Χλέτσος «είναι ο 'εισαγωγέας' των γερμανικών DRGs στην Ελλάδα σε αγαστή συνεργασία με τους μνημονιακούς υπουργούς κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη».

Η απάντηση του κ. Κουρουμπλή αναφέρει:

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών (14/3/2015), ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής σε επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Κύριε Διευθυντά

Η πρωτοσέλιδη αναφορά της εφημερίδας σας (Σάββατο 14/3/15, με τίτλο «Στην υγεία του μνημονίου») στον εικαζόμενο διορισμό του Καθηγητή κ. Μ. Χλέτσου επί τη βάσει φημών και μόνο (χωρίς να έχει υπάρξει ανακοίνωση, πόσο μάλλον τοποθέτησή του ως Διοικητή του ΕΟΠΥΥ), συνιστά ενοχοποίηση της σκέψης χάριν ανυπόστατης εντυπωσιοθηρίας.

Η τεκμηριωμένη κριτική είναι καλοδεχούμενη, ειδικά από την ΕφΣυν, όχι όμως όταν αγγίζει τα όρια της «ανθρωποφαγίας» ".

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Σχετικές ειδήσεις