ΥΓΕΙΑ

Ο ΙΣΑ υπέρ των κινητοποιήσεων για την αποπληρωμή των εφημεριών

Ο ΙΣΑ υπέρ των κινητοποιήσεων για την αποπληρωμή των εφημεριών

Την τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών στα νοσοκομεία της χώρας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων των γιατρών.

Προτίθεται δε να συμβάλει δωρεάν, μέσω της Νομικής του Υπηρεσίας, στη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων, μέχρι να αποπληρωθούν όλοι οι γιατροί, όπως τονίζει.

Οι γιατροί στα νοσοκομεία της χώρας «εργάζονται απλήρωτοι και χωρίς να έχουν λάβει σαφείς απαντήσεις για την αποκατάσταση αυτής της ασυγχώρητης αδράνειας από την ηγεσία» του υπουργείου Υγείας.

«Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών και δια της νομικής του υπηρεσίας θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, καθώς επίσης και για την καταβολή των ποσών που προήλθαν από τις αυθαίρετες περικοπές των εφημεριών με την αποστολή σειρά εξωδίκων δηλώσεων και διαμαρτυριών, καθώς επίσης με την κατάθεση δικογράφων και εκδίκασή τους ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων» τονίζει.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί την πολιτική ηγεσία να δείξει «ωριμότητα» για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι θα είναι στο πλευρό τους για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.