ΥΓΕΙΑ

«Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη»: Εκδήλωση του Δήμου Χαλανδρίου

«Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη»: Εκδήλωση του Δήμου Χαλανδρίου

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των τοπικών φορέων για τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 22 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός μοντέλου υποστήριξης με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη, με βάση την αυτοβοήθεια, τη δικτύωση και τη θεραπευτική υποστήριξη.

Κεντρική θεματική στην εκδήλωση της 22ας Απριλίου, την οποία συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ» και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα είναι η «αλληλεγγύη και αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στέλιος Στυλιανίδης, Καθ. Κοιν. Ψυχιατρικής, Ψυχίατρος Ψυχαναλυτής, Επ. Διευθυντής ΕΠΑΨΥ. Ομιλητές θα είναι οι: Αγγελική Μενεδιάτου, Κλ. Ψυχολόγος – Επ. Διευθύντρια ΜΑΖΙ, Κώστας Ευθυμίου, Κλ. Ψυχολόγος, Διευθυντής Ινστιτούτου 'Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Δ. Κανελλόπουλος, Συντονιστής Ομάδων Αυτοβοήθειας, Μέλος «ΜΑΖΙ». Ως σχολιαστής θα συμμετάσχει ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «105.5 Στο Κόκκινο», Μέλος Δ.Σ ΚΕΘΕΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης) στις 18.00, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχετικές ειδήσεις