ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα λέει ότι λίγα κιλά παραπάνω τελικά κάνουν καλό!

Νέα έρευνα λέει ότι λίγα κιλά παραπάνω τελικά κάνουν καλό!

Αν έχετε αρχίσει τη δίαιτα και ζείτε με γιαούρτια και σαλάτες αυτή η έρευνα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα για τις παρασπονδίες σας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν ένα ένζυμο το οποίο βρίσκεται στο ανθρώπινο λίπος είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και την κατάσταση της υγείας γενικώς. Το ένζυμο αυτό ρυθμίζει τα ενεργειακά επίπεδα του εγκεφάλου.
Οπότε τι; Πάει η δίαιτα; Το πρόβλημα είναι ότι ναι μεν κάποια κιλά παραπάνω φαίνεται να είναι επωφελή, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα.

Ο καθηγητής Shin-ichiro Imai, του Washington University School of Medicine στον Σεντ Λούις που ήταν επικεφαλής της έρευνας λέει ότι μετά από αυτήν την αποκάλυψη είναι σαφές πως πιθανότατα υπάρχει κάποιο ιδανικό ποσοστό λίπους.

Ιδανικό για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και τη μακροζωία. Απλώς κανείς δεν το έχει καθορίσει.

Επιπλέον, σημειώνει είναι πολύ πιθανόν να είναι απολύτως εξατομικευμένο. Καθώς μεγαλώνουμε, συμπληρώνει, οι άνθρωποι που είναι ελαφρώς υπέρβαροι φαίνεται να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας και χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα πλέον, λέει είναι ότι αν δεν διαθέτεις αυτά τα -αδιευκρινιστα- παραπάνω κιλά τότε η εγκεφαλική σου λειτουργία, ο μεταβολισμός σου και η γήρανση επηρεάζονται αρνητικά.