ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την Πέμπτη 1/10

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την Πέμπτη 1/10

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου, απευθύνει έκκληση ευαισθητοποίησης στην Πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, για την κατανόηση και αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων των υπερηλίκων.

Για το σκοπό αυτό, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 09:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ώρα 18.30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όπως τονίζει η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, «η παρούσα οικονομική κρίση δυσχεραίνει την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην εν γένει καλύτερη αντιμετώπιση των πολύπλευρων αναγκών της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής και ηλικιακής ομάδας.

Θα πρέπει όλοι μαζί, κράτος, φορείς, κοινωνία, ΜΚΟ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας δημιουργικά ούτως ώστε οι ηλικιωμένοι να έχουν τη φροντίδα και τη στοργή που τους αξίζει. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η υγιής και ενεργή γήρανση και η αξιοπρεπής διαβίωση των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας μέσα σε ένα φιλικό και στοργικό ευρύτερο περιβάλλον. Η ευχή μας για τους ηλικιωμένους πρέπει να είναι χρόνια πολλά, μα πάνω απ’ όλα χρόνια καλά!».

Σχετικές ειδήσεις