ΥΓΕΙΑ

Έλεγχοι σε νοσοκομεία και συλλήψεις παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων

Έλεγχοι σε νοσοκομεία και συλλήψεις παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων

Σε συλλήψεις πολλών παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων κατέληξε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», με τους ελέγχους να επεκτείνονται και σε άλλα νοσοκομεία.

Με αφορμή τις συλλήψεις, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) τονίζει ότι η απασχόληση παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων εντός των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας εγείρει σοβαρό ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Πρώτου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της ΕΝΕ, Δημήτρης Πιστόλας: «Το παραπάνω φαινόμενο ανθεί στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, η δε άνθισή του οφείλεται πρωτίστως στην δραματική υποστελέχωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας η οποία οδηγεί στην δυνατότητα ατόμων αμφιβόλου επιστημονικής κατάρτισης να ασκούν χρέη αποκλειστικής νοσοκόμου καθώς επίσης και την απουσία ουσιαστικών ελέγχων ιδίως από τα αρμόδια όργανα. Είναι δε σαφές, ότι η δράση των συγκεκριμένων ατόμων στερεί την εργασία από τους νόμιμους αποκλειστικούς νοσοκόμους, στερεί φορολογικά έσοδα από το Ελληνικό Κράτος αφού δεν εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία κατά το μέρος που πρόσωπα χωρίς τα απαραίτητα ελάχιστα τυπικά προσόντα παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε νοσηλευόμενους ασθενείς».

Σχετικές ειδήσεις