ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Παρασκευόπουλου, Μάρδα για το άρθρο – ρουσφέτι

Η απάντηση Παρασκευόπουλου, Μάρδα για το άρθρο – ρουσφέτι

Για κιτρινισμό και εντυπωσιοθηρία κάνουν λόγο οι δύο υπουργοί, απαντώντας σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας που τους κατηγορούσε ότι πέρασαν άρθρο - ρουσφέτι για τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, Με ειδική διάταξη που πέρασε - μάλλον - «σιωπηλά» στο σκληρό πολυνομοσχέδιο του Τρίτου Μνημονίου (14/08/2015), προβλέφθηκε η κάλυψη εξόδων διαμονής των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ!

Όπως αποκαλύπτεται, λίγα 24ωρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών, με μια μικρή παράγραφο που «παρεισέφρησε» στο πολυνομοσχέδιο 4336/2015, το οποίο με τη σειρά του επικύρωσε την επώδυνη συμφωνία του Μνημονίου 3, αποφασίστηκε η «χορήγηση δαπανών διαμονής» και για τα μέλη της κυβέρνησης (υπουργούς κ.α) που δεν είναι βουλευτές.

Αυτή η μικρή, αλλά τόσο σημαντική παράγραφος αναφέρεται στο Άρθρο 25 του πολυνομοσχεδίου με τίτλο: «Χορήγηση δαπανών διαμονής».

Η απάντηση Παρασκευόπουλου, Μάρδα

«Η τοποθέτηση λάσπης στον ανεμιστήρα συνιστά προσφιλή πρακτική όσων θητεύουν στον κιτρινισμό και στην εντυπωσιοθηρία. Το πρωτοσέλιδο καθημερινής εφημερίδας που κραυγάζει για αποκάλυψη μείζονος σκανδάλου, το οποίο υποτίθεται πως μας αφορά, προκαλεί την κοινή λογική.
Η νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας το προβλεπόμενο για τους «επαρχιώτες» Υπουργούς και Υφυπουργούς στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται για λόγους ισότητας μεταχείρισης και στους εξωκοινοβουλευτικούς, ονομάζεται «ρουσφέτι». Αποσιωπάται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι καινοφανής, αλλά ακολουθείτο μέχρι σήμερα από τη Βουλή, με απόφαση της Ολομέλειάς της από το 1994. Αποσιωπάται επίσης ότι αυτό γίνεται νομοθετικά και με διαφάνεια καθώς και ότι καλύπτει απρόσωπα και εξίσου όλους τους «επαρχιώτες» Υπουργούς».

Σχετικές ειδήσεις