ΥΓΕΙΑ

33ος Μαραθώνιος: Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 4 άτομα στον «Ευαγγελισμό»

33ος Μαραθώνιος: Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 4 άτομα στον «Ευαγγελισμό»

Την παροχή προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας προς τους συμμετέχοντες του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/11/2015), είχε στην ευθύνη του το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.).

Η Διοίκηση του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., βάσει του σχεδιασμού της, είχε θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα μεγάλη δύναμη του Ε.Κ.Α.Β., τις δομές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» καθώς και τα Κέντρα Υγείας των όμορων με τη διαδρομή περιοχών.

Κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής είχαν αναπτυχθεί Αυτόνομοι Σταθμοί Παροχής Ιατρικής Φροντίδας οι γιατροί των οποίων υποδέχτηκαν περιστατικά δρομέων που έχρηζαν επιτόπιας παροχή Ιατρικής Φροντίδας. Εκτός αυτών, κατά την πραγματοποίηση του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επενέβησαν συνολικά σε 42 περιστατικά, από τα οποία 16 διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», 2 δρομέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» και 1 ακόμη δρομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».

Στο περιστατικό δε καρδιακής ανακοπής 50χρονου δρομέα, το επιχειρησιακό κέντρο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. έθεσε σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», χωρίς αυτό να βρίσκεται σε εφημερία, ώστε να πραγματοποιηθεί η διασωλήνωσή του. Είχε προηγηθεί ανάνηψη από διασώστες τους Ε.Κ.Α.Β. και στη συνέχεια ο 50χρονος διακομίστηκε στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».

Οι επιχειρησιακές μονάδες παροχής Υγείας αντιμετώπισαν συνολικά 11 αναπνευστικά περιστατικά, 4 ορθοπεδικά και 4 καρδιολογικά. Από αυτά, για περαιτέρω νοσηλεία παραμένουν 4 άτομα, στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Τέλος, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. εκφράζει τα συγχαρητήρια του, στους γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες και λοιπό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό τόσο του ΕΚΑΒ όσο και των εφημερευόντων νοσοκομείων για τον επαγγελματισμό, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που σε συνδυασμό με την επιστημονική τους κατάρτιση και την εμπειρία συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διεκπεραίωση του τόσο σημαντικού παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος.