ΥΓΕΙΑ

Και μετά τα ρεβεγιόν τι; Ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση του οργανισμού

Και μετά τα ρεβεγιόν τι; Ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση του οργανισμού

Οι καταχρήσεις και τα ξενύχτια των Χριστουγέννωνκαι τηςΠρωτοχρονιάς, μπορούν να εξαντλήσουν έναν οργανισμό.

Μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, έρχεται η ώρα που πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στον οργανισμό μας για να επανέλθουμε δριμύτεροι στην καθημερινότητά μας. Ακολουθείστε αυτά τα βήματα και θα δείτε διαφορά!

* Καταναλώνετε άφθονα λαχανικά και φρούτα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες με αντιγηραντική δράση και κάλιο, το οποίο αυξάνει τη διούρηση, βοηθώντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

* Λαμβάνετε τα μέταλλα που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το κάλιο, ο χαλκός, το νάτριο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, και το μαγγάνιο. Παράλληλα, εντάξτε στη διατροφή φυτικές ίνες, που θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

* Μην ξεχνάτενα πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερότην ημέρα. Τα νεφρά μέσω της διούρησης καθαρίζουν τον οργανισμό από τις τοξίνες που βρίσκονται στο σώμα. Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας, πίνοντας ένα ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε στύψει ένα λεμόνι. Το κιτρικό οξύ συμβάλλει στην παραγωγή χολής, που το σώμα σας χρησιμοποιεί για να απομακρύνει τις τοξίνες.

* Βάλτε στην καθημερινότητά σας ένα πρόγραμμα ήπιας άσκησης. Η εφίδρωση βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και την ανανέωση του δέρματος.

* Μια βούρτσα με μακριά λαβή για στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σας πριν το μπάνιο είναι η ιδανική λύση. Η διαδικασία θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών αλλά και των νεκρών κυττάρων, ενώ θα ενεργοποιήσει το λεμφικό σύστημα.

* Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν κοιμόμαστε ο εγκέφαλός μας καθαρίζει από τις τοξίνες, οι οποίες μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Σχετικές ειδήσεις