ΠΙΣ: «Ταφόπλακα» για τα μικρά εργαστήρια η υποκοστολόγηση των εξετάσεων

Newsbomb

ΠΙΣ: «Ταφόπλακα» για τα μικρά εργαστήρια η υποκοστολόγηση των εξετάσεων

Την αντίθεσή του στην Υπουργική Απόφαση για τις μειώσεις στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Η ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων ήταν το τελευταίο προαπαιτούμενο, το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα, για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Ο ΠΙΣ τονίζει ότι η απόφαση αυτή, η οποία προβλέπει μεσοσταθμική μείωση σε ποσοστό 43% στις τιμές των 51 διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη σχετική δαπάνη και 9% στις υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις, αποτελεί την «ταφόπλακα» για δεκάδες μικρομεσαία εργαστήρια.

«Μετά την εφαρμογή του clawback και του rebate, η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στα μικρά μικροβιολογικά εργαστήρια, μειώνοντας περαιτέρω τις τιμές στις ήδη υποκοστολογημένες εξετάσεις» προσθέτει και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το ζήτημα.

«Σε διαφορετική περίπτωση να γνωρίζει ότι είναι απολύτως υπεύθυνη για τα «λουκέτα» που θα μπουν σε δεκάδες εργαστήρια» προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved