ΥΓΕΙΑ

Νέο ασφαλιστικό: Τις θέσεις των γιατρών μετέφερε ο Βλασταράκος στον Κατρούγκαλο

Νέο ασφαλιστικό: Τις θέσεις των γιατρών μετέφερε ο Βλασταράκος στον Κατρούγκαλο

Στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους προέδρους των Επιστημονικών Φορέων για το ασφαλιστικό, συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής επεξεργασίας των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, η οποία θα αρχίσει να συνεδριάζει από την προσεχή εβδομάδα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση της δίωρης συνάντησης, ο κ. Βλασταράκος δήλωσε: «Στη σημερινή συνάντηση των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, διατύπωσα για μία ακόμη φορά τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, οι οποίες είναι πλέον γνωστές μέσα από τις ανακοινώσεις του Συλλόγου και βασίζονται στις συλλογικές αποφάσεις του Οργάνου μας.

Επανέλαβα ότι το προσχέδιο για το ασφαλιστικό, έτσι όπως έχει παρουσιαστεί, αποτελματώνει κάθε ατομική δραστηριότητα και οδηγεί τον ιατρικό κόσμο σε υπαλληλοποίηση, σε μετανάστευση και τους στερεί τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών και άλλων υποχρεώσεων τους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ που συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, θα αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες.

Σχετικές ειδήσεις