Στα όρια της εξουθένωσης οι νοσηλευτές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Newsroom Newsroom

Στα όρια της εξουθένωσης οι νοσηλευτές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους νοσηλευτές ψυχιατρικής υγείας, συζήτησε το Δ.Σ του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής, με το διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί», Παύλο Βλάση.

Ο Σύλλογος επισήμανε την τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου από νοσηλευτές καθώς και την καθημερινή επιβάρυνσή τους με αλλότρια καθήκοντα, όπως η φύλαξη των ασθενών. Η επίλυση των συγκεκριμένων αιτημάτων, κρίνεται επιτακτική, καθώς «έχουν συμβεί πολλά τραγικά περιστατικά στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out), με μεγάλη επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας» τόνισαν οι νοσηλευτές.

Πάντως, η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ήταν κοινή η διαπίστωση ότι τα παραπάνω θέματα χρήζουν άμεσης επίλυσης. Δόθηκε η διαβεβαίωση από το διοικητή ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση λύσεων και ζητήθηκε η συνεισφορά του Συλλόγου σε αυτήν την κατεύθυνση μέσω της υποβολής σχετικών προτάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved