ΥΓΕΙΑ

Διασώστες και ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ – Επισκευάζονται ελικόπτερα για αεροδιακομιδές

Διασώστες και ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ – Επισκευάζονται ελικόπτερα για αεροδιακομιδές

Ενίσχυση της λειτουργίας ΕΚΑΒ, μέσα από μια σειρά κινήσεων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή την ορκωμοσία 185 νέων διασωστών.

Τις προσλήψεις των 185 διασωστών, θα ακολουθήσουν άλλες 100, δήλωσε ο κ. Πολάκης, οι οποίες θα περιληφθούν στην προκήρυξη του Φεβρουαρίου, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες, από τη φετινή κατανομή για προσλήψεις στο Δημόσιο που θα κάνει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Με ένα πολύ μεγάλο αγώνα γλιτώσαμε τουλάχιστον τα 90 ασθενοφόρα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται από τέλη Φλεβάρη στις (οκτώ) υγειονομικές περιφέρειες που έχουν εγκριθεί και θα ενισχύσουν το στόλο του ΕΚΑΒ» σημείωσε, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, πρόσθεσε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα τις διαδικασίες και για τα υπόλοιπα 96 τουλάχιστον ασθενοφόρα των λοιπών περιφερειών».

Αναφερόμενος στην επισκευή των τριών ελικοπτέρων Α109 Power της Agusta, τα οποία παραμένουν επί χρόνια καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλαβών, ο κ. Πολάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κάτι δουλειές να εκτινάσσουμε το κόστος στον αέρα και να τραβάμε ένα διαγωνισμό και 3 και 4 χρόνια μέχρι να συμφωνήσουμε στη μίζα, αυτά τελείωσαν. Αυτά είναι του προηγούμενου κοινωνικού συμβολαίου, το οποίο έκλεισε τον κύκλο του. Από εδώ και πέρα για να βάλουμε τη χώρα σε μία άλλη πορεία, θα πρέπει ο καθένας να αμείβεται γι’ αυτό που πραγματικά κάνει, με προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωντανή εργασία και όχι να ρίχνουμε όλο ή μεγάλο κομμάτι του διαθέσιμου χρήματος σε υπερτιμολογήσεις υλικών, αντιδραστηρίων, επισκευών, ώστε κάποιοι σε επιτελικές θέσεις να έχουν ένα παράλληλο εισόδημα και μάλιστα παντεσπάνι. Άλλο είναι κόστος επισκευής 1 εκατ. ευρώ και άλλο 5 εκατ. ευρώ, έχει τεράστια απόσταση, κάποιος λέει ψέματα....».

Προανήγγειλε δε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε ο ανεφοδιασμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, να γίνεται από πρατήρια καυσίμων του Υπουργείου, με καύσιμα χωρίς φορολογία.

Τέλος, για τον εξορθολογισμό και τη λειτουργικότερη διαδικασία στο σύστημα κατανομής των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, το ΕΚΑΒ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, με άμεσα ορατά αποτελέσματα, όπως επισήμανε ο κ. Καρακατσιανόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις