ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Δέσμευση για ωράριο και δεδουλευμένα για τους 5μηνίτες του ΟΑΕΔ

Υπουργείο Υγείας: Δέσμευση για ωράριο και δεδουλευμένα για τους 5μηνίτες του ΟΑΕΔ

Δέσμευση για την τήρηση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων των απασχολούμενων στα νοσοκομεία με 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, καθώς και την καταβολή δεδουλευμένων, απέσπασε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων 5μηνιτών στα νοσοκομεία, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων 5μηνιτών στα νοσοκομεία, μαζί με τους προέδρους των Συλλόγων Εργαζομένων στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Αγ. Σάββας και Αττικόν, πραγματοποίησε παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας εκτός της επίλυσης των άμεσων προβλημάτων, σταθερή και μόνιμη εργασία όλων όσοι απασχολούνται στα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα να σταματήσει η ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των διάφορων προγραμμάτων (5μηνα, 8μηνα κ.α.) και επιχειρηματικών σχημάτων (ΚΟΙΝΣΕΠ), να συνεχίσουν να εργάζονται σε μόνιμη και σταθερή βάση στα νοσοκομεία αφού καλύπτουν τμήμα των τεράστιων κενών που αυτά έχουν, να σταματήσει η καταστρατήγηση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία (Αττικόν, Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμός κ.α.), να καταβληθούν τα δεδουλευμένα –στον Ευαγγελισμό, για παράδειγμα, οφείλονται δεδουλευμένα από τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δεσμεύτηκαν να παρέμβουν στα νοσοκομεία για να σταματήσουν άμεσα οι βάρδιες στους 5μηνίτες και να αρθούν τα εμπόδια που τους κρατούν απλήρωτους. Ωστόσο, αρνήθηκαν να προωθήσει το υπουργείο Υγείας εισήγηση στο υπουργείο Εργασίας για σταθερή και μόνιμη εργασία των 5μηνιτών, επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβεβαιώνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σε πλήρη αρμονία με τις εντολές της ΕΕ, προετοιμάζοντας νέες «σφαγές» στους μισθούς και τα εργατικά δικαιώματα για την ικανοποίηση των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Η Επιτροπή Αγώνα και οι εκπρόσωποι των συλλόγων των εργαζομένων στα νοσοκομεία προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΔ και στο υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι δεν θα κάνουν πίσω, ενώ σημειώνουν ότι σημαντική βοήθεια για τους 5μηνίτες ήταν η παρουσία και συμπαράσταση πολλών εκπροσώπων συλλόγων εργαζομένων από νοσοκομεία όλης της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις