ΥΓΕΙΑ

Προσφυγικό: Νοσοκομείο Κιλκίς - Ενίσχυση με χρηματοδότηση και προσωπικό

Προσφυγικό: Νοσοκομείο Κιλκίς - Ενίσχυση με χρηματοδότηση και προσωπικό

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, την Τετάρτη (23/03/2016).

Η διοίκηση του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι παρέθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν ενταθεί τώρα, λόγω των αναγκών νοσηλείας των προσφύγων και των παιδιών τους, τα οποία αφορούν κυρίως στην έλλειψη προσωπικού.

Για την ενίσχυση του νοσοκομείου, τις επόμενες ημέρες θα διοριστούν 2 επικουρικοί γιατροί (1 παιδοψυχίατρος και 1 μαιευτήρας), ανακοίνωσε ο κ. Ξανθός, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη 8 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό και 9 θέσεων μόνιμων εργαζόμενων από την επόμενη δέσμη των 2.440 προσλήψεων που θα προκηρυχθούν άμεσα, όπως είπε.

Επιπλέον θα ικανοποιηθεί το αίτημα του νοσοκομείου για την πρόσληψη 4 ακόμα επικουρικών γιατρών ενώ μέσα στον Απρίλιο θα τοποθετηθεί και επιπλέον προσωπικό από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ενίσχυση συγκεκριμένων δομών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ακόμα, όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, θα επεκταθεί το καθεστώς της αγόνου σε όλο το Νομό Κιλκίς έτσι ώστε η θητεία των επικουρικών να είναι τριετής.

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση, ήδη έχει εκταμιευθεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει. Παράλληλα, έχει εκταμιευθεί το 100% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στον εφοδιασμό, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις