ΥΓΕΙΑ

Βοήθεια στους πρόσφυγες στον Πειραιά από τους εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού»

Βοήθεια στους πρόσφυγες στον Πειραιά από τους εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού»

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά από πρόσκληση του Σωματείου (ΣΕΝΕ), προκειμένου να παραδοθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πρωί του Σαββάτου (02/04/2016) αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με τη συμμετοχή και της διοικήτριας του νοσοκομείου, κυρίας Μητσάκη, βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και διένειμε τη βοήθεια απευθείας στους πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ. Παρών ήταν και διερμηνέας, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου έγινε θερμά δεκτή από τους πρόσφυγες, που εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πρωτοβουλία και γενικότερα για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού διαπίστωσαν την άθλια κατάσταση των προσφύγων και την απουσία οργανωμένης κρατικής παρέμβασης, καθώς και την επιθυμία τους να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Από τη μεριά του Σωματείου τονίστηκε η αντίθεση του κινήματος στη δράση των ΜΚΟ, καθώς και το αίτημα να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που είναι η πραγματική αιτία της προσφυγιάς, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να διευκολυνθούν οι ξεριζωμένοι να πάνε στους προορισμούς της επιλογής τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία πολλών μικρών παιδιών με τις μανάδες τους που ζητούσαν απεγνωσμένα στοιχειώδη θαλπωρή από την ελληνική πολιτεία. Επίσης τονίστηκε ότι οι προσπάθειες του Σωματείου θα συνεχιστούν με οποιαδήποτε μορφή, είτε της προμήθειας (τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων), αλλά και της οργανωμένης υγειονομικής παρέμβασης σε συνεργασία με άλλα σωματεία υγειονομικών.

Σχετικές ειδήσεις